logo
Pentru intrebare va rugam
sa sunati la +40 244-250.520
Contact

Acreditare UKAS și UE / Recunoașterea internațională  

UKAS este un organism național de acreditare recunoscut de către guvernul Marii Britanii pentru a evalua, în conformitate cu standardele, organizațiile care furnizează servicii de certificare convenite la nivel internațional.

Acreditarea UKAS înseamnă că organismele de certificare au fost evaluate în raport cu standardele recunoscute la nivel internațional, pentru a demonstra capacitatea lor de competență, imparțialitate și performanță.

UKAS este licențiat de BIS(Departamentul pentru afaceri, inovatii si competente din cadrul guvernului) pentru a utiliza și a oferii simbolurile nationale de acreditare (sigla), care simbolizează recunoașterea Guvernului a procesului de acreditare.

Acreditare UKAS oferă o asigurare a competenței, imparțialității și integrității organismelor de evaluare a conformității. Certificare acreditat UKAS, de testare, de calibrare și de inspecție reduce nevoia de furnizori care urmează să fie evaluate de către fiecare dintre clienții lor. Implicarea UKAS "în grupuri internaționale prevede recunoașterea reciprocă, care reduce și mai mult necesitatea realizării mai multor evaluări ale furnizorilor și ca o consecință ajută la reducerea barierelor în calea comerțului. Prin urmare, politica BIS recomanda utilizarea serviciilor acreditate UKAS, ori de câte ori acest lucru este o opțiune. 

Pentru detalii va rugam sa verificati link-ul: http://www.bis.gov.uk/policies/innovation/standardisation/non-accredited-certification

În calitate de membru al IAF (Forumul Internațional de Acreditare), acreditarea UKAS este recunoscută pe plan internațional, inclusiv de RENAR.

Acreditare UKAS demonstrează capacitatea de competență, imparțialitate și performanța acestor evaluatori și funcționează în baza unui memorandum de înțelegere cu Guvernul UK prin Secretarul de Stat pentru Comerț și Industrie și este garantat să fie recunoscute de către toate statele membre ale UE.

http://www.ukas.com

 
ukas

229