logo
Pentru intrebare va rugam
sa sunati la +40 244-250.520
Contact

ISO 27001

ISO 27001 Sistemul de Management al Securitatii Informatiei

Standardul a fost cunoscut anterior ca BS7799, ISO 17799 și ISO 27001 (SMSI) a fost publicat în 2005 și re-lansat în 2013.

ISO 27001 este standardul pentru un Sistem de Management al Securitatii Informatiei (SMSI).

Informațiile sunt vitale pentru fiecare organizație și standardul oferă o metodă de monitorizare, protejare și gestionare a sistemelor informatice și de date.

Pierderea de date și informații de orice fel poate, cel puțin, să fie incomod pentru o organizație, cel mai rău caz poate duce la prăbușirea sa.

Cu ce ma poate ajuta certificarea ISO 27001?

ISO 27001 este potrivit pentru toate organizațiile din întreaga lume, mari sau mici, și în toate sectoarele de activitate.

Prin implementarea unui sistem robust pentru a gestiona informații în cadrul unei organizații vă va proteja activele de informare pentru a asigura continuitatea activității.

Pierderi sau pagube ar putea fi cauzate de dezastre naturale, cum ar fi incendii sau inundații, pierderi accidentale sau gestionarea defectuoasă, date corupte sau furate, efectele oricarei dintre aceste pierderi pot avea consecințe catastrofale pentru organizații.

Datele pot fi Informațiile pe care o organizație le deține. Acestea poat fi date stocate electronic, informațiile transmise prin poștă sau e-mail, datele imprimate sau informațiile pe care indivizii le dețin în cadrul organizației.

Prin implementarea ISO 27001 o organizație va identifica tipul de informații care există în cadrul organizației și să definească riscurile și amenințările. Sistemele de control și procedurile pot fi apoi configurate pentru a minimiza riscul.