logo
Pentru intrebare va rugam
sa sunati la +40 244-250.520
Contact

ISO 9001

Majoritatea standardelor internaționale încep cu literele "ISO", acronimul pentru "Organizația Internațională pentru Standardizare." Această federație mondială a 110 organisme naționale de standardizare lucrează pentru a promova creșterea de producție, de comerț și de comunicare între operațiunile de afaceri la nivel mondial, prin dezvoltarea unor standarde de calitate generice.

Ce este ISO 9001?

Standardul cel mai larg recunoscut este ISO 9001, un sistem de management al calității de bază care pot fi utilizate în industriile de orice dimensiune, oriunde în lume. Înregistrare ISO 9001 (sau alte standarde de calitate / de management) prezintă dovezi obiective că o afacere a implementat un sistem eficient de management al calității, și că acesta îndeplinește toate cerințele standardului aplicabil. Un expert extern, imparțial numit registrator sau CB (Organism de certificare) efectuează un audit la fața locului pentru a determina dacă este sau nu o societate este în conformitate cu standardul. În cazul în care acestea se dovedesc a fi în conformitate, acestea vor fi emise un certificat care să ateste adresa lor, domeniul de aplicare a operațiunilor și a sigiliilor organismelor de acreditare care dau registratorul legitimitatea.

Cea mai recentă revizuire a standardului ISO 9001 a fost lansat în septembrie 2015.

Revizie ISO 9001

ISO 9001 este unul dintre cele mai recunoscute standarde cu peste 1,1 milioane de certificate eliberate la nivel global. Revizuirea asigură standardul continuă să ajute organizațiile eficientizarea proceselor lor de gestionare, menține eficiența și creșterea productivității. Citeste mai mult.